Политики за поверителност 2018-05-22T09:23:06+00:00

Политики за поверителност в „Балев Корпорейшън ЕООД”

ЩЕ СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ЧИСТОТАТА И ЕСТЕСТВЕНАТ ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Кои сме ние?
Идентификация на администратора на лични данни и на длъжностното лице по защита на личните данни в „БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН “ ЕООД.

„БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” ЕООД, е търговско дружество, регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 103760269, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, Бул. “Вл. Варненчик” №260, представлявано от Димитър Христов Балев, в качеството му на Управител

„БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” ЕООД е администратор на лични данни, съобразно разпоредбите на Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (наричан по-долу „Регламентът“ или „GDPR“).

Как да се свържете с нас?
Адрес: гр. Варна, Бул. “Вл. Варненчик” №260, тел. +359 888 747644, email: safedata@areon-fresh.com

“БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” ЕООД уважава поверителността на личните Ви данни.
Защитата на личната Ви информация през целия процес на обработка на лични данни, както и сигурността на всички бизнес данни, е въпрос с голяма значимост и приоритет за нас. Ние обработваме личните данни, събрани по време на посещението Ви на нашата уеб-страница, поверително и в съответствие със законовите разпоредби на национално и европейско ниво.
Защитата на данните и сигурността на информацията са включени в корпоративната ни политика.

Какво представлява Политиката за поверителността
Тази политика за сигурност има за цел да Ви представи изчерпателна информация на ясен и достъпен език за това какви действия се извършват с личните данни, които предоставяте на “БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” ЕООД (наричано оттук нататък “БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН ”) включително:

• Какви лични данни събираме за Вас?
• Каква е целта на тяхното събиране?
• За какъв срок съхраняваме предоставените лични данни?
• С кого споделяме Вашите лични данни?
• Как Ви уведомяваме за промяна на нашата Политика за сигурност?
• Какви видове „бисквитки“ използваме, за да направим престоят Ви на нашата уеб-страница по-добър?
• Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

С тази Политика за сигурност “БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” ЕООД декларира, че прилага всички технически и организационни мерки за защита на личните данни на физическите лица, които са предписани от закон или друг нормативен акт на национално и европейско ниво.

Какво са лични данни?
Всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко.
Така напр. непряко идентифициране е номерът на мобилния Ви телефон. Пряко идентифициране се постига, когато предоставите уникален идентификатор като например ЕГН, ЛНЧ, клиенти код и др.

Какви лични данни събира БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН за Вас?
За да Ви предостави ефективен достъп до нашите продукти/услуги “БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН” събира следната информация за Вас:

• Име, фамилия, телефон, електронна поща, населено място, държава, при попълване на различните форми, поместени на нашата уеб-страница www.areon-fresh.com при попълване на формата за даване на мнения и/или коментари;
• Технически данни, които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашата уеб-страница – IP адрес, GPS координати, информация за устройството, от което посещавате уеб-страницата;
• Бисквитки (Cookies) – за идентифициране на браузъра или устройството Ви.

На какво основание БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН обработва личните Ви данни?

Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и всички други действия, които се извършват с Вашите лични данни.

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН събира личните данни Ви данни, за да изпълни договорните си задължения по сключени с Вас договори за предоставяне на услуги – на договорно основание.

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН събира лични данни и след получено изрично, ясно, свободно и недвусмислено съгласие от Вас за целите на обработването. Например за маркетингови цели и получаване на рекламни бюлетини.
Съгласието за обработване на личните Ви данни се предоставя чрез при регистрация на уеб-страницата ни или попълване на контактна форма, поместена в сайта ни.
Съгласието, което предоставяте може винаги да бъде оттеглено, като изпратите писмено искане до електронната поща: safedata@areon-fresh.com

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН обработва лични данни и в изпълнение на законови задължения, както ако е необходимо с цел да се защитят животът и здравето на физическото лице, за което се отнасят данните.

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН може да обработва лични данни и в случай че има правен (легитимен) интерес, освен когато пред тези интереси преимущество имат интересите на физическото лице, за което се отнасят данните.

За какви цели събираме Вашите лични данни?

Получените от Вас лични данни ще бъдат използвани, за да можем да изпълним задълженията си към Вас, както и да помогнем за изпълнение на Ваши права, включително, но не само:

• За да Ви предоставим услугите/продуктите, предлагани от БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН ;
• За да Ви достъп до нашата уеб-страница, като за целта Ви показваме съдържание, което е относимо, персонализирано и ограничено спрямо заложените от Вас критерии;
• За да отговорим на Вашите запитвания, мнения и препоръки;
• За да Ви изпращаме информация, свързана със специални кампании и нови наши продукти и услуги.

В допълнение на горното имаме правен интерес да събираме Вашите лични данни, защото без тях не можем да Ви предоставим услугата/продукта, към която/който имате интерес.

По какъв начин обработваме личните Ви данни?

За да предостави продукти и услуги, БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН обработва (събира) предоставените от Вас лични данни, относно физическата, икономическа, социална и семейна идентичност по следните начини:

– чрез попълване от Ваша страна на форми за регистрация в онлайн платформите ни;
– чрез попълване на формуляри и декларации, които са Ви предоставяни от Дилъри сключили договори с БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН . Формулярите се предоставят и попълват в свободна форма, предоставена Ви на хартиен или електронен носител;
– чрез посещение на уеб портала за използване на услугите на онлайн магазина ни;
– при актуализиране на данни по Ваше искане и попълване на форма за актуализация на хартиен носител или в електронна среда;
– чрез обработване на информация за Вашите посещения на уеб порталите на БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН ;
– чрез обработка на информация за IP адреси, cookies (биксвитки), операционна система и тип браузър.

Колко време съхраняваме и обработваме Вашите данни преди да ги унищожим?
В зависимост от основанието на което обработване личните Ви данни срокът на съхранение на личните данни е различен. Вашите лични данни се съхраняват от нас за срок от 6 години от отпадане на договорното ни основание, ако обработваме личните данни за изпълнение на договорни задължения към Вас. След изтичането на този срок и в случай, че не съществува законово основание за продължаване съхранението на личните Ви данни, информацията за Вас се унищожава. От нашата система перманентно се изтриват записите за Вас, както и се унищожават хартиените досиета, съдържащи личните Ви данни.

На кого можем да предаваме предоставените от Вас лични данни?

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН се задължава да не предоставя личните Ви данни без Вашето изрично съгласие на трети лица, освен, когато е необходимо за изпълнение на поети договорни задължения към Вас.

За изпълнение на поети задължения по възникнали договорни и/или преддоговорни отношения с Вас е възможно БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН да разкрие личните Ви данни на следните лица:

– Дружества, предоставящи куриерски услуги;
– Компанията, която предоставя хостинг услуги, свързани с тази уеб-страница.

БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН има право да разкрива и предава личните Ви данни на дружествата от групата на БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН позиционирани на територията на Република България, доколкото съществува легитимен интерес, свързан с обработка на личните Ви данни за вътрешни административни цели. Това и всяко друго предаване се извършва при стриктно спазване на конфиденциалност и сигурност на личните Ви данни.

Има ли други случаи, в които можем да споделим личните Ви данни?
Вашите лични данни се предоставят на трети лица и в следните случаи:
• По искане на физическото лице, предоставило данните, субект на защитата на лични данни;
• По искане на компетентни органи съгласно действащото законодателство на Република България и на Европейския Съюз.

Във всички горепосочени случаи, лицата на които предоставяме Вашите лични данни са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на личните Ви данни, включително чуждестранните дружества, позиционирани в рамките на ЕС и ЕИП. По отношение на дружества, позиционирани извън рамките на ЕС и ЕИП, за всеки конкретен случай, съответното дружество гарантира, че предоставя адекватно ниво на защита на личните данни, спазвайки изискванията на европейското законодателство.

Използване на „бисквитки“ (cookies policy)

Общи положения
„Бисквитките“ представляват малки текстови файлове, които се записват на Вашия компютър, когато се посещава уеб-страницата ни. В случай, че имате достъп до тази уеб-страница в друг момент, браузърът Ви изпраща обратно съдържанието на „бисквитките“ на съответния предложител и по този начин позволява повторното идентифициране на терминалното устройство. Четенето на „бисквитките“ ни позволява да проектираме нашата уеб-страница оптимално за Вас и Ви улеснява при използването й.

Деактивиране и изтриване на „бисквитки“
Браузърът Ви позволява да изтриете всички „бисквитки“ по всяко време. За да направите това, моля, обърнете се към помощните функции на Вашия браузър. Изтриването на бисквитките може да доведе до това отделни функции на уеб-страницата ни вече да не бъдат достъпни за Вас.

Общ преглед на бисквитките, използвани от нас
В този раздел можете да намерите общ преглед на „бисквитките“, които използваме.

Абсолютно необходими бисквитки
Определени „бисквитки“ са необходими, за да можем сигурно да предоставим нашите услуги чрез уеб-страницата. Тази категория включва, напр.:
– „Бисквитки“, които идентифицират или удостоверяват нашите потребители;
– „Бисквитки“, които временно съхраняват определени потребителски данни (например съдържание на онлайн формуляр);
– „Бисквитки“, които съхраняват определени потребителски предпочитания (напр. настройки за търсене или настройки за език);
– „Бисквитки“, които съхраняват данни, за да осигурят безпрепятствено възпроизвеждане на видео или аудио съдържание.

Google Analytics

Google Analytics се предлага от Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“). Ползваме Google Analytics с предлаганата от Google допълнителна функция за анонимизиране на IP адресите. Google съкращава IP адреса още в рамките на ЕС и само в изключителни случаи в САЩ, като и в двата случая записва само съкратени IP адреси.

Можете да възразите срещу събирането и обработването на данните ви, като изтеглите и инсталирате приставка за браузър от следния линк: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕС и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни – GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

• Правото на достъп до личните данни, които БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН обработва за Вас и да получите копие от тях;
• Право да искате от БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните Ви данни, като изпратите имейл на safedata@areon-fresh.com
• Право да искате блокиране на личните Ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
• Право да искате заличаване т.е. изтриване на личните Ви данни от БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН , в случай че са налице условията за това.
• Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;
• Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на трети лица, като изпратите имейл на електронната поща на БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН safedata@areon-fresh.com или писмено заявление до посочения адрес: гр. Варна, , Бул. “Вл. Варненчик” №260
• Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от Вас съгласие личните Ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на
safedata@areon-fresh.com Право да отправите заявка за преносимост на личните Ви данни в структуриран, машинно-читаем формат, който е общоупотребяван;
• Правото да отправите жалба или молба за защита на правата Ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните Ви данни.

Промени в Политиките за поверителност

При промени, изискващи съгласие или информиране на субектите на лични данни, поемаме ангажимент, че за всички такива промени ще Ви уведомим с изпращане на писмо по електронен път (e-mail) на предоставената от Вас електронна поща.

За всички несъществени, т.е. незасягащи промяна в целите или основанията на обработката на личните Ви данни, ще Ви уведомим чрез актуализация на уеб страницата на БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН на Политиките, като можете винаги да се информирате за актуалността им чрез посочената най-отдолу в този документ дата на приемане и версия на документа.

Така ще Ви бъде предоставена възможност да преустановите използването на някои или всички услуги и/или да се възползвате от правата си, част от които са посочени изрично по-горе. В допълнение ще вземем всички възможни мерки за осведомяване в случай на промени относно защитата на лични данни като поставим съобщения в офисите и на уеб порталите на БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН .

Тези политики за поверителност са приети и в сила от БАЛЕВ КОРПОРЕЙШЪН от 21 май 2018 г.